De functie van directeur algemene ziekenhuizen bij Zorgnet-Icuro wordt normaliter ingevuld door een arts. Tussen 2016 en april 2022 was dat dokter Marc Geboers. Dokter Geboers ging echter aan de slag bij de Nederlandse ziekenhuisaccreditatie-organisatie Qualicor Europe.

Geen arts

Daarop startte Zorgnet de zoektocht naar een vervanger. Dat bleek geen sinecure en finaal werd geen arts maar een ziekenhuisapotheker met een lange staat van dienst aangetrokken. Met name Jo Swartenbroekx, tot begin dit jaar hoofd van de ziekenhuisapotheek van het UZA. Maar nu werd de samenwerking met Zorgnet echter al na negen maanden stopgezet.

OZ

Bij Zorgnet is men karig met commentaar. Enkel luidt het dat men nu bekijkt hoe de opvolging verder kan verzekerd worden. Bij het UZA werd Jo Swartenbroekx als diensthoofd van de apotheek inmiddels opgevolgd door Jens Van Krieken. Hij leidde tot voor kort de ziekenhuisapotheek van het AZ Sint-Maarten Mechelen.

Overigens hield dokter Marc Geboers het ook niet lang uit bij Qualicor Europe. Sinds maart van dit jaar is hij alweer verkast en 'expert ziekenhuizen' bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

De functie van directeur algemene ziekenhuizen bij Zorgnet-Icuro wordt normaliter ingevuld door een arts. Tussen 2016 en april 2022 was dat dokter Marc Geboers. Dokter Geboers ging echter aan de slag bij de Nederlandse ziekenhuisaccreditatie-organisatie Qualicor Europe. Daarop startte Zorgnet de zoektocht naar een vervanger. Dat bleek geen sinecure en finaal werd geen arts maar een ziekenhuisapotheker met een lange staat van dienst aangetrokken. Met name Jo Swartenbroekx, tot begin dit jaar hoofd van de ziekenhuisapotheek van het UZA. Maar nu werd de samenwerking met Zorgnet echter al na negen maanden stopgezet.Bij Zorgnet is men karig met commentaar. Enkel luidt het dat men nu bekijkt hoe de opvolging verder kan verzekerd worden. Bij het UZA werd Jo Swartenbroekx als diensthoofd van de apotheek inmiddels opgevolgd door Jens Van Krieken. Hij leidde tot voor kort de ziekenhuisapotheek van het AZ Sint-Maarten Mechelen.Overigens hield dokter Marc Geboers het ook niet lang uit bij Qualicor Europe. Sinds maart van dit jaar is hij alweer verkast en 'expert ziekenhuizen' bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen.