De benoeming van Dirk Ramaekers op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) werd vrijdag bekrachtigd tijdens de federale ministerraad.

Verbetertraject

Het gaat voor alle duidelijkheid om een invalbeurt voor Ramaekers. Want ondertussen start de overheid ook de procedure op om een nieuwe voorzitter aan te werven voor deze topjob. Het mandaat hiervoor loopt zes jaar en kan hernieuwd worden.

Sinds 2017 is de eigenlijke voorzitter van de FOD Volksgezondheid Tom Auwers, ex-kabinetschef van de voormalige socialistische minister Luc Vanden Bossche. Auwers is echter met ziekteverlof. Hij passeerde niet ongeschonden de evaluaties door voormalig minister van sociale zaken Maggie De Block (Open VLD) en door huidig minister Vandenbroucke. Telkens kreeg hij een 'verbetertraject' opgelegd. Zijn mandaat wordt nu dus niet verlengd.

Lange track record

De nieuwe voorzitter van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid professor Dirk Ramaekers is gepokt en gemazeld in de Belgische openbare gezondheidszorg.

Hij werkte op het kabinet van minister Vandenbroucke tijdens diens eerste doortocht op sociale zaken (1999-2003). Daarna startte Ramaekers op aangeven van Vandenbroucke het federale Kenniscentrum voor de Volksgezondheid op dat hij ook gedurende vele jaren leidde.

Vervolgens was de Limburger algemeen hoofdarts van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen om daarna naar 'zijn' provincie te verkassen als hoofdarts in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Daar plukte minister Vandenbroucke hem in volle coronacrisis weg om een vaccinatiestrategie uit te werken. Na een aarzelende start was die vaccinatiecampagne trouwens erg succesvol.

Indien hij deelneemt aan de selectieprocedure spreekt het voor zich dat hij een goede kans maakt om effectief voor een mandaat van zes jaar voorzitter te worden van de FOD Volksgezondheid.

De benoeming van Dirk Ramaekers op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) werd vrijdag bekrachtigd tijdens de federale ministerraad. VerbetertrajectHet gaat voor alle duidelijkheid om een invalbeurt voor Ramaekers. Want ondertussen start de overheid ook de procedure op om een nieuwe voorzitter aan te werven voor deze topjob. Het mandaat hiervoor loopt zes jaar en kan hernieuwd worden.Sinds 2017 is de eigenlijke voorzitter van de FOD Volksgezondheid Tom Auwers, ex-kabinetschef van de voormalige socialistische minister Luc Vanden Bossche. Auwers is echter met ziekteverlof. Hij passeerde niet ongeschonden de evaluaties door voormalig minister van sociale zaken Maggie De Block (Open VLD) en door huidig minister Vandenbroucke. Telkens kreeg hij een 'verbetertraject' opgelegd. Zijn mandaat wordt nu dus niet verlengd.Lange track recordDe nieuwe voorzitter van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid professor Dirk Ramaekers is gepokt en gemazeld in de Belgische openbare gezondheidszorg. Hij werkte op het kabinet van minister Vandenbroucke tijdens diens eerste doortocht op sociale zaken (1999-2003). Daarna startte Ramaekers op aangeven van Vandenbroucke het federale Kenniscentrum voor de Volksgezondheid op dat hij ook gedurende vele jaren leidde.Vervolgens was de Limburger algemeen hoofdarts van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen om daarna naar 'zijn' provincie te verkassen als hoofdarts in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Daar plukte minister Vandenbroucke hem in volle coronacrisis weg om een vaccinatiestrategie uit te werken. Na een aarzelende start was die vaccinatiecampagne trouwens erg succesvol. Indien hij deelneemt aan de selectieprocedure spreekt het voor zich dat hij een goede kans maakt om effectief voor een mandaat van zes jaar voorzitter te worden van de FOD Volksgezondheid.