Candice De Windt is niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen. Ze heeft er een lange carrière op aan hogeschool Odisee, in een laatste functie als directeur Onderwijs en Onderzoek. Sinds augustus 2020 is ze raadgever hoger onderwijs op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Candice De Windt, Twitter
Candice De Windt © Twitter

Volgens huidig Zorgambassadeur Lon Holtzer heeft De Windt met haar ervaring in de zorg- en welzijnssector en het onderwijs "de ideale competenties op zak om de instroom en de zij-instroom in onze sectoren te bevorderen. Ik denk uiteraard aan de ouderenzorg, maar ook aan de kinderopvang, de voorziening voor mensen met een handicap, de jeugdhulp en de sociale economie."

Holtzer is sinds 2010 Vlaams Zorgambassadeur. Sinds 2010 steeg het aantal geregistreerde verpleegkundigen van 101.000 tot 120.000, zo leert een persbericht van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. "De inschrijvingen in de opleidingen zijn gestaag omhooggegaan, en de voorbije jaren zien we een forse groei bij de zij-instromers. Weinig sectoren kunnen zulke cijfers voorleggen."

"Toch zijn er op dit moment om en bij de 6.000 openstaande vacatures, waarvan meer dan 40% verpleegkundigen." Met andere woorden: een Zorgambasseur, die het werken in de zorg moet promoten, blijft nodig in Vlaanderen.

"Candice De Windt zal alle zeilen moeten bijzetten om in deze krappe arbeidsmarkt te zorgen voor kwaliteitsvolle dienstverlening aan alle zorgvragers. Want kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid, daar draait het immers allemaal om", klinkt het nog op het kabinet Beke.

De Windt gaat op 1 maart van start. Een maand later gaat Lon Holtzer met pensioen.

Candice De Windt is niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen. Ze heeft er een lange carrière op aan hogeschool Odisee, in een laatste functie als directeur Onderwijs en Onderzoek. Sinds augustus 2020 is ze raadgever hoger onderwijs op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.Volgens huidig Zorgambassadeur Lon Holtzer heeft De Windt met haar ervaring in de zorg- en welzijnssector en het onderwijs "de ideale competenties op zak om de instroom en de zij-instroom in onze sectoren te bevorderen. Ik denk uiteraard aan de ouderenzorg, maar ook aan de kinderopvang, de voorziening voor mensen met een handicap, de jeugdhulp en de sociale economie."Holtzer is sinds 2010 Vlaams Zorgambassadeur. Sinds 2010 steeg het aantal geregistreerde verpleegkundigen van 101.000 tot 120.000, zo leert een persbericht van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. "De inschrijvingen in de opleidingen zijn gestaag omhooggegaan, en de voorbije jaren zien we een forse groei bij de zij-instromers. Weinig sectoren kunnen zulke cijfers voorleggen." "Toch zijn er op dit moment om en bij de 6.000 openstaande vacatures, waarvan meer dan 40% verpleegkundigen." Met andere woorden: een Zorgambasseur, die het werken in de zorg moet promoten, blijft nodig in Vlaanderen. "Candice De Windt zal alle zeilen moeten bijzetten om in deze krappe arbeidsmarkt te zorgen voor kwaliteitsvolle dienstverlening aan alle zorgvragers. Want kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid, daar draait het immers allemaal om", klinkt het nog op het kabinet Beke.De Windt gaat op 1 maart van start. Een maand later gaat Lon Holtzer met pensioen.