Het gaat om een grootschalige studie. Het Rode Kruis is op zoek naar kandidaat-donors: genezen covid-19-patiënten die hun bloed willen afstaan. De webpagina covid19plasma.rodekruis.be kreeg duizenden bezoekers - 359 personen met het juiste profiel registreerden zich al.

Transfusie met plasma is een beloftevolle therapie die ook snel beschikbaar kan zijn. Het onderzoek wil nagaan of toediening in een vroeg stadium na ziekenhuisopname ertoe leidt dat minder patiënten uiteindelijk moeten worden beademd.

Er blijven heel wat vragen open, benadrukt professor Geert Meyfroidt, die het onderzoek coördineert: "Daarom is gefundeerd en goed voorbereid wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk. Onze buurlanden doen gelijkaardige studies en op Europees niveau plannen we om de studies op dezelfde manier uit te voeren en de resultaten gezamenlijk te analyseren."

"Het zou zeer goed nieuws zijn als deze behandeling werkt", onderstreept minister De Block (Open VLD) - bevoegd voor Volksezondheid. "Dan kan je, als je genezen bent van covid-19, zelf toekomstige coronapatiënten helpen", voegt ze eraan toe.

De zoektocht naar kandidaten loopt nog enige tijd door.

Het gaat om een grootschalige studie. Het Rode Kruis is op zoek naar kandidaat-donors: genezen covid-19-patiënten die hun bloed willen afstaan. De webpagina covid19plasma.rodekruis.be kreeg duizenden bezoekers - 359 personen met het juiste profiel registreerden zich al.Transfusie met plasma is een beloftevolle therapie die ook snel beschikbaar kan zijn. Het onderzoek wil nagaan of toediening in een vroeg stadium na ziekenhuisopname ertoe leidt dat minder patiënten uiteindelijk moeten worden beademd.Er blijven heel wat vragen open, benadrukt professor Geert Meyfroidt, die het onderzoek coördineert: "Daarom is gefundeerd en goed voorbereid wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk. Onze buurlanden doen gelijkaardige studies en op Europees niveau plannen we om de studies op dezelfde manier uit te voeren en de resultaten gezamenlijk te analyseren." "Het zou zeer goed nieuws zijn als deze behandeling werkt", onderstreept minister De Block (Open VLD) - bevoegd voor Volksezondheid. "Dan kan je, als je genezen bent van covid-19, zelf toekomstige coronapatiënten helpen", voegt ze eraan toe.De zoektocht naar kandidaten loopt nog enige tijd door.