Dat deelt het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandebroucke (Vooruit) mee. Het wetsvoorstel is ingediend door Gitta Vanpeborgh (Vooruit) samen met volksvertegenwoordigers van de andere meerderheidspartijen.

Het aantal zitjes op de artsen- en op de ziekenhuisbanken van de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen (wat dankzij dit wetsvoorstel de officiële naam zal worden) wordt opgedreven van 12 naar 16. De vier nieuwe zitjes op de artsenbanken zullen worden ingenomen door vertegenwoordigers van de artsen-specialisten in opleiding (aso's) en die op de ziekenhuisbanken door vertegenwoordigers van de Universitaire Ziekenhuizen.

De wet moet nu nog goedgekeurd worden in de plenaire zitting van de Kamer. Maar het voorstel komt van de meerderheid en de steun in de Commissie blijkt dus unaniem.

De wet verlengt ook de assimilatie van de werkuren in de stage die aan covidzorg worden besteed. Dat moet verzekeren dat de artsen hun beroepsopleiding binnen de normale termijn kunnen voltooien.

De stagemeester moet er natuurlijk wel op toezien dat de aso's een evenwichtig samengesteld pakket binnen de stage krijgen, dat aan de leerdoelen blijven voldoen.

Dat deelt het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandebroucke (Vooruit) mee. Het wetsvoorstel is ingediend door Gitta Vanpeborgh (Vooruit) samen met volksvertegenwoordigers van de andere meerderheidspartijen.Het aantal zitjes op de artsen- en op de ziekenhuisbanken van de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen (wat dankzij dit wetsvoorstel de officiële naam zal worden) wordt opgedreven van 12 naar 16. De vier nieuwe zitjes op de artsenbanken zullen worden ingenomen door vertegenwoordigers van de artsen-specialisten in opleiding (aso's) en die op de ziekenhuisbanken door vertegenwoordigers van de Universitaire Ziekenhuizen.De wet moet nu nog goedgekeurd worden in de plenaire zitting van de Kamer. Maar het voorstel komt van de meerderheid en de steun in de Commissie blijkt dus unaniem.De wet verlengt ook de assimilatie van de werkuren in de stage die aan covidzorg worden besteed. Dat moet verzekeren dat de artsen hun beroepsopleiding binnen de normale termijn kunnen voltooien.De stagemeester moet er natuurlijk wel op toezien dat de aso's een evenwichtig samengesteld pakket binnen de stage krijgen, dat aan de leerdoelen blijven voldoen.