Hiermee wordt een proces van dertig jaar afgerond. In die tijdsspanne fusioneerden een rits private en openbare ziekenhuizen uit het Waasland. Het AZ Nikolaas heeft campussen in Beveren, Hamme, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas en Temse.

Poliklinieken

De acute campus bevindt zich in Sint-Niklaas. Beveren en Lokeren bieden een uitgebreide poliklinische activiteit aan, verschillende types dagziekenhuis (chirurgisch, endoscopisch en oncologisch) en enkele specifieke hospitalisatiediensten. In Temse, Hamme en Sint-Gilles-Waas zijn er poliklinieken.

Nieuwbouw

En nu slaan AZ Nikolaas en AZ Lokeren dus de handen in elkaar. De nieuwe naam is Vitaz. Het eerste deel van het woord, vita, staat voor 'leven', het tweede deel, az, voor algemeen ziekenhuis.

In Sint-Niklaas en Lokeren komt er de volgende jaren een nieuwbouw, Temse krijgt een nieuwe polikliniek. Het fusieziekenhuis telt 971 erkende bedden, 323 artsen en 3.079 medewerkers. Jaarlijkse hebben er 351.241 raadplegingen, 35.700 klassieke en 51.652 daghospitalisaties plaats.

Hiermee wordt een proces van dertig jaar afgerond. In die tijdsspanne fusioneerden een rits private en openbare ziekenhuizen uit het Waasland. Het AZ Nikolaas heeft campussen in Beveren, Hamme, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas en Temse.De acute campus bevindt zich in Sint-Niklaas. Beveren en Lokeren bieden een uitgebreide poliklinische activiteit aan, verschillende types dagziekenhuis (chirurgisch, endoscopisch en oncologisch) en enkele specifieke hospitalisatiediensten. In Temse, Hamme en Sint-Gilles-Waas zijn er poliklinieken. En nu slaan AZ Nikolaas en AZ Lokeren dus de handen in elkaar. De nieuwe naam is Vitaz. Het eerste deel van het woord, vita, staat voor 'leven', het tweede deel, az, voor algemeen ziekenhuis. In Sint-Niklaas en Lokeren komt er de volgende jaren een nieuwbouw, Temse krijgt een nieuwe polikliniek. Het fusieziekenhuis telt 971 erkende bedden, 323 artsen en 3.079 medewerkers. Jaarlijkse hebben er 351.241 raadplegingen, 35.700 klassieke en 51.652 daghospitalisaties plaats.