De focus van het artikel op de CNN-nieuwswebsite is voornamelijk de situatie in Luik, met name dat zorgverleners die positief getest hebben maar geen symptomen vertonen, de vraag van hun ziekenhuis kregen om door te werken omwille van personeelstekort. CCN nam daarvoor contact op met twee ziekenhuizen, CHU de Liège en CHC MontLégia.

De rest van het artikel gaat over de stijgende opnames op intensieve zorg in ons land - bij uitbreiding de IZ-capaciteit van België in zijn geheel - en de mogelijkheid dat eind deze week strengere maatregelen kunnen volgen als de cijfers niet zouden verbeteren. Daarmee is het artikel al deels achterhaald want gisterenavond kondigde de Vlaamse regering nieuwe maatregelen aan om de corona-epidemie in te dammen, nadat eerder Wallonië en Brussel striktere maatregelen namen.

De focus van het artikel op de CNN-nieuwswebsite is voornamelijk de situatie in Luik, met name dat zorgverleners die positief getest hebben maar geen symptomen vertonen, de vraag van hun ziekenhuis kregen om door te werken omwille van personeelstekort. CCN nam daarvoor contact op met twee ziekenhuizen, CHU de Liège en CHC MontLégia.De rest van het artikel gaat over de stijgende opnames op intensieve zorg in ons land - bij uitbreiding de IZ-capaciteit van België in zijn geheel - en de mogelijkheid dat eind deze week strengere maatregelen kunnen volgen als de cijfers niet zouden verbeteren. Daarmee is het artikel al deels achterhaald want gisterenavond kondigde de Vlaamse regering nieuwe maatregelen aan om de corona-epidemie in te dammen, nadat eerder Wallonië en Brussel striktere maatregelen namen.