Dat lezen we op Wikipedia. "Driekwart van dat bedrag hebben wij betaald. De rest kwam uit innovatiefondsen van de Vlaamse overheid, en van bijdragen van de UCL", bevestigt professor Robberecht - CEO van het UZ Leuven.

De investering in hardware is evenwel maar een kant van de zaak, benadrukt hij. Er moest daarnaast geïnvesteerd worden in kennis. In samenwerking - veel samenwerking. In vorming, onder meer van technisch en verpleegkundig personeel. "Dat is een typische opdracht voor universitaire ziekenhuizen." Maar expertise moet ook doorstromen naar de centra die patiënten doorverwijzen.

De samenwerking tussen de verschillende universiteiten die het project mee dragen, en met de ingenieurs van IBA - het Belgisch bedrijf dat wereldmarktleider is in de protontechnologie - was een heel positieve ervaring, benadrukt professor Robberecht.

Lees ook: Toptherapie is interuniversitair.

Dat lezen we op Wikipedia. "Driekwart van dat bedrag hebben wij betaald. De rest kwam uit innovatiefondsen van de Vlaamse overheid, en van bijdragen van de UCL", bevestigt professor Robberecht - CEO van het UZ Leuven. De investering in hardware is evenwel maar een kant van de zaak, benadrukt hij. Er moest daarnaast geïnvesteerd worden in kennis. In samenwerking - veel samenwerking. In vorming, onder meer van technisch en verpleegkundig personeel. "Dat is een typische opdracht voor universitaire ziekenhuizen." Maar expertise moet ook doorstromen naar de centra die patiënten doorverwijzen. De samenwerking tussen de verschillende universiteiten die het project mee dragen, en met de ingenieurs van IBA - het Belgisch bedrijf dat wereldmarktleider is in de protontechnologie - was een heel positieve ervaring, benadrukt professor Robberecht. Lees ook: Toptherapie is interuniversitair.